מאפינס סופגניות

הגרסה הדיאטטית והמופחתת סוכר הזו המכילה רק 1/5 מכמות הפחמימות אשר בסופגנייה רגילה.

השיפורים התזונתיים במתכון הם החלפת הקמח הלבן בקמח מלא, השילוב של היוגורט אשר תורם חלבון וסידן, השימוש ברסק תפוחי עץ במקום בשמן וכמובן החלפת הסוכר בתחליף סוכר. אפשרות נוספת להפחתה נוספת ומשמעותית בכמות הפחמימות היא החלפת הקמח המלא בקמח שקדים.

מרכיבים (לכ-12 סופגניות):

  • 1/2 כוס רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר
  • 250 גרם יוגורט 3% שומן
  • 2 ביצים טרופות
  • 6 כפיות ממתיק אריתריטול או סוויטאנגו
  • תמצית וניל לטעם
  • 7 כפות קמח כוסמין מלא
  • שקית אבקת אפיה
  • 6 כפיות ריבה לייט (ללא תוספת סוכר) או 6 קוביות גדולות של שוקולד מריר 70% קקאו

אופן ההכנה

  1. לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות
  2. לערבב היטב את כל החומרים
  3. לצקת את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת קלות , עד ל-3/4 גובה של כל אחד משקעי המאפינס
  4. להוסיף חצי כפית ריבה לייט או חצי קובית שוקולד לכל מאפינס
  5. לאפות כ-30 דקות עד שהמאפינס משחימים

באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC