מרק כרובית וברוקולי מוקרם

מתכון קל להכנה. השילוב של כרובית, ברוקולי יחד עם חמאה, שמנת וגבינת פרמז’ן יוצר מרק קטיפתי, טעים ומשביע.

מרכיבים:

  • ראש כרובית טרי
  • 2 חבילות ברוקולי טרי
  • חצי כוס ציר ירקות או מים רותחים עם כף מלח,כפית צ’ילי יבש, כפית פלפל שחור וכפית פלפל לבן
  • 2 שיני שום
  • 4 גבעולי בזיליקום טרי
  • 50 גר’ חמאה
  • 3 מיכלי שמנת להקצפה 38%
  • 50 גר’ גבינת פרמז’ן מגוררת

אופן ההכנה

  1. מרתיחים 4 כוסות מים עם מלח בסיר גדול
  2. מוסיפים את הכרובית והברוקולי, להביא שוב לרתיחה, לבשל כ – 10 דקות ולסנן
  3. מכניסים למעבד מזון עם ציר הירקות השום והבזיליקום
  4. ממיסים חמאה בסיר ומוסיפים את הכרובית והברוקולי, מביאים לרתיחה
  5. מוסיפים 3 שמנת להקצפה ו-50 גר’ פרמז’ן, לבשל עוד 10-5 דקות,לטעום ולשפר טעמים ולהסיר מהאש

המתכון באדיבות עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז DMC