logo_header

מאפה מבצק חציל במילוי גבינה ומנגולד

שבועות אוטוטו פה !!!!

מה שבטוח שבכל בית על שולחן החג יהיו מגוון של מאפים, פשטידות, גבינות וסלטים 

ולכן הכנו במיוחד עבורכם מתכון למאפה בריא ומזין שתוכלו לאכול ללא רגשות אשמה 

 

24 מנות 

מנה: 1 פרוסה בעובי 2.5 ס"מ

ספירת הפחמימות כ-1 מנת פחמימה

תחליפים: 1 מנת פחמימה, 1 מנת שומן, 2/1 מנת חלבון

">

שבועות אוטוטו פה !!!!

מה שבטוח שבכל בית על שולחן החג יהיו מגוון של מאפים, פשטידות, גבינות וסלטים 

ולכן הכנו במיוחד עבורכם מתכון למאפה בריא ומזין שתוכלו לאכול ללא רגשות אשמה 

 

24 מנות 

מנה: 1 פרוסה בעובי 2.5 ס"מ

ספירת הפחמימות כ-1 מנת פחמימה

תחליפים: 1 מנת פחמימה, 1 מנת שומן, 2/1 מנת חלבון

אופן הכנה

מלית

  1. חממו את השמן במחבת בינונית על להבה בינונית

    1. תוסיפו את המנגולד תבלו במלח ופלפל, אדו כ- 15 דק' עד לריכוך מלא וסננו

    2. העבירו את המנגולד לקערה וערבבו את המנגולד עם הגבינה, צננו

       

    בצק

    1. ערבבו בקערה את הקמחים, אבקת האפייה והמלח

      1. הוסיפו את השמנים וערבבו עד שייווצר מרקם של חול ים

         

      2. הכניבסו פנימה את החציל ואת מיץ התפוזים ולושו עד שייווצר בצק אחיד – היזהרו לא ללוש יותר מדי!

      3. חממו תנור לחום של 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה

      4. חלקו את הבצק לשניים ורדדו על משטח מקומח כל מחצית למלבן בעובי 2/1 ס"מ

         

      הרכבת המאפה 

      1. שימו חצי מהמלית לאורך הצלע הארוכה של הבצק, גלגלו ליצירת גליל וקפלו את הקצוות

        1. הברישו את החלק העליון של שני הרולים בביצה ופזרו מעל את הקצח והשומשום

        2. אפו כ-15 דקות עד שהמאפה מזהיב 

           

        3. צננו על רשת ותחתכו לפרוסות בעובי 2.5 ס"מ

חומרים

לבצק

  • 250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה מלא

    • 250 גרם (כ 2 כוסות) קמח חיטה לבן + חופן נוסף לקימוח המשטח

    • שקית אבקת אפייה

    • 1 כפית מלח-ים אטלנטי דק

    • 10 כפות חציל קלוי ללא הקליפה (בינוני) קצוץ דק

    • 3 כפות שמן זית כתית מעולה

    • 3 כפות שמן קנולה

    • 6 כפות מיץ תפוזים סחוט

    • ביצה להברשה

    • 1 כפית שומשום+ 1 כפית קצח

    למלית

    • 2 חבילות (1.4 ק"ג) עלי מנגולד פרוסים דק

      • 250 גרם גבינת עיזים (ניתן לשלב גבינות אחרות) 5% חתוכה לקוביות בנות 1 ס"מ

      • 1 כף שמן זית כתית

      • 4/1 כפית מלח-ים אטלנט

      • 4/1  פלפל שחור גרוס

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

120 קק"ל

קלוריות

17 גר'

פחמימות

4 גר'

חלבון

5 גר'

שומן

3 גר'

סיבים תזונתיים

110 מ"ג

נתרן

 

מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, בהוצאת פן וידיעות ספרים

מתכונים נוספים