logo_header

לחמניות דלעת עם פצפוצי טימין

לחמניות רכות וטעימות להפליא, עם מחית דלעת שמוסיפה לבצק לחות וטעם

45 לחמניות ביס 

מנה: 1 לחמניה 

ספירת הפחמימות: כ-5.1 מנות פחמימה 

 

טיפ להצלחת המתכון

כמות הנוזל בכל ירק וירק שונה - גם בירקות מאותו סוג. לכן כדי להצליח עם בצקי ירקות, חשוב להוסיף את המים באיטיות. ייתכן שתזדקקו לפחות מים מהרשום במתכון. תוך כדי הוספת הנוזל ערבבו אותו היטב. לקמח מלא דרוש זמן כדי לספוג את כל הנוזל המוסף לו. על הלחמניות אפשר לפזר גם גרעיני דלעת או קצח. אם אתם אוהבים ציפוי מעט פריך, הכניסו לתנור צלוחית קטנה עם מים למשך האפייה

">

לחמניות רכות וטעימות להפליא, עם מחית דלעת שמוסיפה לבצק לחות וטעם

45 לחמניות ביס 

מנה: 1 לחמניה 

ספירת הפחמימות: כ-5.1 מנות פחמימה 

 

טיפ להצלחת המתכון

כמות הנוזל בכל ירק וירק שונה - גם בירקות מאותו סוג. לכן כדי להצליח עם בצקי ירקות, חשוב להוסיף את המים באיטיות. ייתכן שתזדקקו לפחות מים מהרשום במתכון. תוך כדי הוספת הנוזל ערבבו אותו היטב. לקמח מלא דרוש זמן כדי לספוג את כל הנוזל המוסף לו. על הלחמניות אפשר לפזר גם גרעיני דלעת או קצח. אם אתם אוהבים ציפוי מעט פריך, הכניסו לתנור צלוחית קטנה עם מים למשך האפייה

אופן הכנה

  1. בסיר גדול הרתיחו את המים על להבה גבוהה. הוסיפו את הדלעת והרתיחו, הנמיכו ללהבה נמוכה ובשלו כ- 30 דקות עד לריכוך הדלעת

  2. סננו את הדלעת, העבירו לקערה בינונית, מעכו בעזרת מזלג וצננו

  3. ערבבו בקערה גדולה את הקמח, המלח, הגלוטן והסוכר. הוסיפו את השמרים וערבבו היטב

  4. רסקו את הדלעת עם מחצית מהמים הפושרים במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד, הוסיפו את תערובת הדלעת לקערה ולושו היטב

  5. הוסיפו בעדינות את שארית המים במידת הצורך עד לקבלת בצק אחיד

  6. כסו במגבת נקייה והתפיחו כ - 45 דקות במקום חמים עד להכפלת הנפח

  7. לושו קלות את הבצק להורדת נפחו, צרו לחמניות, הניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפיה והתפיחו שעה נוספת במקום חמים

  8. חממו תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס

  9. מירחו על כל לחמנייה מעט ביצה טרופה באמצעות מברשת , פזרו על הלחמניות מעט עלי טימין וחירצו אותן בסכין חדה. 

  10. אפו כ-13 דקות עד שמזהיב

חומרים

  • 700 גרם דלעת קלופה, נקייה מגרעינים, חתוכה לקוביות בנות 2 ס”מ 

  • 1.5 ליטרים (כ-6 כוסות) מים 

  • 1.2 (כ-10 כוסות ) ק”ג קמח חיטה מלא + חופן נוסף לקימוח המשטח 

  • 40 גרם (כ-2.5 כפות) מלח ים אטלנטי 

  • 1 כף גלוטן 

  • 40 גרם (כ-4 כפות) סוכר חום 

  • 3/4 כוס מים פושרים 

  • 20 גרם שמרים יבשים 

  • 1/2 ביצה בינונית טרופה 

  • 4 כפות עלי טימין 

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

105 קק"ל

קלוריות

22 גרם

פחמימות

4 גרם

חלבון

0 גרם

שומן

0 גרם

שומן רווי

0 מ"ג

כולסטרול

3 גרם

סיבים תזונתים

350 מ"ג

נתרן

מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, בהוצאת פן וידיעות ספרים

מתכונים נוספים