logo_header

מאפינס סופגניות

מתכון החודש לחג החנוכה

 

הגרסה הדיאטטית והמופחתת סוכר הזו המכילה רק 1/5 מכמות הפחמימות אשר בסופגנייה רגילה.

השיפורים התזונתיים במתכון הם החלפת הקמח הלבן בקמח מלא, השילוב של היוגורט אשר תורם חלבון וסידן, השימוש ברסק תפוחי עץ במקום בשמן וכמובן - החלפת הסוכר בתחליף סוכר. אפשרות נוספת להפחתה נוספת ומשמעותית בכמות הפחמימות היא החלפת הקמח המלא בקמח שקדים.

 

חומרים ל-12 סופגניות

 

">

מתכון החודש לחג החנוכה

 

הגרסה הדיאטטית והמופחתת סוכר הזו המכילה רק 1/5 מכמות הפחמימות אשר בסופגנייה רגילה.

השיפורים התזונתיים במתכון הם החלפת הקמח הלבן בקמח מלא, השילוב של היוגורט אשר תורם חלבון וסידן, השימוש ברסק תפוחי עץ במקום בשמן וכמובן - החלפת הסוכר בתחליף סוכר. אפשרות נוספת להפחתה נוספת ומשמעותית בכמות הפחמימות היא החלפת הקמח המלא בקמח שקדים.

 

חומרים ל-12 סופגניות

 

אופן הכנה

  1. לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות

  2. לערבב היטב את כל החומרים

  3. לצקת את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת קלות , עד ל-4/3 גובה של כל אחד משקעי המאפינס

  4. להוסיף חצי כפית ריבה לייט או חצי קובית שוקולד לכל מאפינס

  5. לאפות כ-30 דקות עד שהמאפינס משחימים

חומרים

  • 2/1 כוס רסק תפוחים טבעי ללא תוספת סוכר

  • 250 גרם יוגורט %3 שומן

  • 2 ביצים טרופות

  • 6 כפיות ממתיק אריתריטול או סוויטאנגו

  • תמצית וניל לטעם

  • 7 כפות קמח כוסמין מלא

  • שקית אבקת אפיה

  • 6 כפיות ריבה  לייט (ללא תוספת סוכר) או 6 קוביות גדולות של שוקולד מריר
    70% קקאו

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

טבלת ערכים תזונתיים לסופגנייה אחת

29 קק"ל

קלוריות

21 גרם

פחמימות

3 גרם 

חלבונים

7.1 גרם

שומנים

המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לסוכרת והשמנה

מתכונים נוספים