logo_header

מרק קטיפה ירוק

החורף כבר כמעט כאן ואין מאכל מחמם, מנחם, בריא או משביע יותר ממרק שיכול לשמש גם כארוחת ביניים טובה. מרק זה בצבע ירוק בוהק, בעל מרקם עשיר וקטיפתי.

 

המצרכים ל-8 מנות (021 קלוריות למנה)

 

">

החורף כבר כמעט כאן ואין מאכל מחמם, מנחם, בריא או משביע יותר ממרק שיכול לשמש גם כארוחת ביניים טובה. מרק זה בצבע ירוק בוהק, בעל מרקם עשיר וקטיפתי.

 

המצרכים ל-8 מנות (021 קלוריות למנה)

 

אופן הכנה

  1. שימו סיר גדול על אש בינונית, הכניסו את הבצל, סלרי, קולורבי, אפונה, עלי דפנה ומרק הירקות (במידה ואין לכם מרק ירקות מוכן, ניתן להכין מתבלינים מלח, פלפל, כורכום, פטרוזיליה מיובשת + 6 כוסות מים). הביאו לרתיחה, ואז הקטינו את הלהבה, כסו ובשלו על אש קטנה במשך שעה 

     

  2. הוציאו את עלי הדפנה והכניסו את הקישואים או הזוקיני, ברוקולי, בזיליקום ופלפל שחור. בשלו במשך 02 דקות נוספות, עד שהברוקולי רך

  3. ערבבו לתוך הסיר את התרד והורידו את הסיר מהאש. בבלנדר מוט רסקו  את כל הרכיבים לתערובת חלקה והמליחו לפי הצורך

חומרים

  • בצל אחד , קצוץ

  • 2 גבעולי סלרי , חתוכים

  • 2 קולורבי חתוכים לקוביות קטנות

  • ¾ כוס אפונה ירוקה

  • 2 עלי דפנה

  • 6 כוסות מרק ירקות צלול

  • 2 קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות

  • 1 ראש ברוקולי, קצוץ

  • ½ כפית אבקת בזיליקום

  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

  • 4 כוסות תרד קצוץ

  • מלח לפי הטעם

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

75 קק"ל

קלוריות

8 גרם

פחמימות

5.3 גרם

חלבונים

5.0 גרם

שומנים

0 מ"ג

כולסטרול

5.3 גרם

סיבים תזונתיים

מתכונים נוספים