מג'דרת כרובית דלת פחמימות
במתכון זה האורז מוחלף בפתיתי כרובית אשר מספקים מראה וחוויה דומה לאכילת האורז אך במחיר נמוך משמעותית של קלוריות ופחמימות.
מרכיבים (ל5 מנות):
לפחות שעה מראש משרים את העדשים בתוך קערת מים רותחים לצורך ריכוך
שמים את השמן במחבת גדולה ומטגנים קלות את הבצל והשום
לאחר מכן מוסיפים את פתיתי הכרובית, הגזר, העדשים, (ללא הנוזלים בהם הושרו) והתבלינים
מערבבים ומבשלים על אש בינונית למשך כ21 דקות ללא מכסה
טועמים , ממשיכים לערבב מידי פעם ומתקנים את התיבול לפי הטעם
1 בצל בינוני חתוך
5 שיני שום חצויות
3 כפות שמן זית
חצי שקית פתיתי כרובית קפואים (004 גרם)
1 גזר גדול מגורד
חצי כוס עדשים כתומות או ירוקות (שהושרו לפחות שעה לפני ההכנה במים רותחים)
לתיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, אבקת שום, כמון (לפי טעם אישי)
140 קק"ל |
אנרגיה |
17 גרם |
פחמימות |
5 גרם |
חלבון |
6 גרם |
שומנים |
המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז CMD לסוכרת והשמנה