מנה צבעונית, חגיגית, מתאימה לסעודת ראש השנה וקלה להכנה.
רכיבים (ל-4 סועדים)
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
הכינו תבנית אפייה גדולה והניחו עליה יריעת אלומיניום.
הניחו את הבצל בשכבה אחת על האלומיניום.
הניחו את הסלמון, בזקו עליו מלח, סדרו את פלחי התפוז על הדג, פזרו גרגרי רימון וזלפו שמן זית.
הניחו שכבת כיסוי של יריעות אלומיניום, הצמידו את הקצוות וסגרו היטב מכל הצדדים.
אפו 25-30 דקות, או עד שניתן לפורר את הדג עם מזלג. הזהרו כאשר אתם פותחים את אריזת האלומיניום כיוון שהיא אוגרת אדים חמים.
הניחו על צלחת הגשה ופזרו שמיר רענן.
1 בצל אדום, קטן קצוץ
פילה של דג סולמון כ-700 גר'
כוס גרגירי רימון
2 כפות שמן זית משובח
כוס גרגירי רימון
½ כפית מלח
תפוז בינוני קלוף, פרוס לחתיכות דקות
474 |
קלוריות (קק"ל) |
17 |
פחמימות (גרם) |
38 |
חלבונים (גרם) |
27 |
שומנים (גרם) |
3 |
שומן רווי (גרם) |
המנה המוצעת טעימה ומזינה מאוד - עשירה בחלבון ובשומן בלתי רווי אשר עיקרו הוא האומגה 3 מהסלמון.
מקור הפחמימות במתכון זה הוא מהפירות. החלבון והשומן של הסלמון מעכבים את קצב פירוק המנה למרכיביה, כך שגם כמות הפחמימות הנמוכה הקיימת בה מגיעה בקצב איטי לדם. בנוסף, הרימון והתפוז תורמים נוגדי חמצון אשר מהווים מרכיב חשוב בתזונתינו ומסייעים במניעת מחלות שונות.
עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרכז DMC לסוכרת והשמנה