logo_header

סלט ארטישוק אביבי

העונה החמה מזמנת לנו ארוחות קלות יותר, שלא יכבידו על הקיבה, ומה יותר קליל ונעים לאכול בקיץ מאשר סלט? הסלט, שבדרך כלל מורכב משלל ירקות, עשיר בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, ויכול אף להוות ארוחה מלאה מכיוון שהוא מכיל את כל אבות המזון. 


המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

מצרכים (לכ-10 מנות):

">

העונה החמה מזמנת לנו ארוחות קלות יותר, שלא יכבידו על הקיבה, ומה יותר קליל ונעים לאכול בקיץ מאשר סלט? הסלט, שבדרך כלל מורכב משלל ירקות, עשיר בוויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון, ויכול אף להוות ארוחה מלאה מכיוון שהוא מכיל את כל אבות המזון. 


המתכון באדיבות עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית במרפאת ההשמנה במרכז DMC לטיפול בסוכרת

 

מצרכים (לכ-10 מנות):

אופן הכנה

  1.  מרתיחים מים בסיר בינוני, כ-3/4 מגובה הסיר. לאחר הרתיחה מכניסים את השעועית ל-2-3 דקות, מוציאים ומסננים את המים

  2. במקביל, ניתן לחמם את תחתיות הארטישוק במיקרוגל – להניח בתוך כלי זכוכית, להוסיף 2 כפות מים ולבשל במיקרוגל למשך 3 דקות. לחתוך לחתיכות קטנות

  3. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים

  4. בצנצנת נפרדת מערבבים היטב את שמן הזית והבלסמי, שופכים על הסלט, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב

חומרים

  • שקית תחתיות ארטישוק קפואות (004 גרם)  

  • 006 גרם שעועית ירוקה קפואה

  • 02 עגבניות שרי חצויות

  • 3 גבעולי סלרי חתוכים לחתיכות קטנות

  • 2/1 כוס עלי נענע חתוכים גס

  • 2/1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות גס

  • 2/1 כוס זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס

  • 05 גרם (כ-1 כוס) גרגירי חומוס, מבושלים

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 2/1 כוס  שבבי שקדים

  • 3 כפות שמן זית

  • 2 כפות חומץ בלסמי

  • מלח ופלפל גרוס

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

מתכונים נוספים