logo_header

מרק דלורית, קארי וריקוטה

מרק פיקנטי במרקם קטיפתי. במקום שמנת מוסיפים למרק גבינת ריקוטה דלת שומן שמעשירה אותו ומעניקה לו נופך נוסף.

253 קלוריות למנה, 1 מנה לפי שיטת ספירת פחמימות.

ל-6 מנות:

">

מרק פיקנטי במרקם קטיפתי. במקום שמנת מוסיפים למרק גבינת ריקוטה דלת שומן שמעשירה אותו ומעניקה לו נופך נוסף.

253 קלוריות למנה, 1 מנה לפי שיטת ספירת פחמימות.

ל-6 מנות:

אופן הכנה

  1. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.

  2. מוסיפים דלורית, מים, סוכר, קארי מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

  3. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-25 דקות, עד שהדלורית רכה. מוסיפים ריקוטה, מערבבים ומבשלים עוד כדקה.

  4. מרסקים את המרק במוט ריסוק חשמלי או במעבד מזון למרקם חלק. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

  5. יוצקים לקערות, מפוררים גס את הריקוטה, מנחים על המרק, מפזרים כוסברה ומגישים.

  6. ניתן להכין מראש ולשמור בקופסה במקרר עד 3 ימים.

חומרים

  • ¼ כוס שמן זית

  • 1 בצל גדול קצוץ דק

  • 3-4 שיני שום קצוצות גס

  • 3 דלוריות קטנות או 2 בינוניות קלופות,מגולענות וחתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

  • 5 כוסות מים מינרליים או מסוננים

  • 2 כפות סוכר חום כהה

  •  מלח ופלפל שחור גרוס

  • 1 כף שטוחה תבלין קארי

  •  1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%

:השגהל

  •  ½ קופסה (125 גרם) ריקוטה 5%

  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה דק

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

מתוך ספר מתכונים "אוכל זה שמחה" - מאת רות משה, דיאטנית קלינית ומחנכת לסוכרת. באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca.
לרכישת הספר ומידע נוסף- 6364*

מתכונים נוספים