logo_header

מאפינס סופגניות

הסופגניות הן מאכל החג הפופולארי ביותר. סוכרתיים שחשקה נפשם בסופגנייה יכולים לאכול את הגרסה הדיאטטית והמופחתת סוכר הזו המכילה רק 1/5 מכמות הפחמימות אשר בסופגנייה רגילה. השיפורים התזונתיים הקיימים במתכון זה הוא החלפת הקמח הלבן בקמח מלא, השילוב של היוגורט התורם חלבון וסידן, שימוש ברסק תפוחי עץ במקום בשמן וכמובן החלפת הסוכר בסטיביה.

*צילום אילוסטרציה

לשם השוואה, בסופגנייה רגילה יש כ-50 גרם פחמימות. כמות זו של פחמימות מתפרקת בגוף לכ-10 כפיות סוכר (לפי החישוב של 5 גרם פחמימות = 1 כפית סוכר). 

חומרים ל-12 סופגניות:

">

הסופגניות הן מאכל החג הפופולארי ביותר. סוכרתיים שחשקה נפשם בסופגנייה יכולים לאכול את הגרסה הדיאטטית והמופחתת סוכר הזו המכילה רק 1/5 מכמות הפחמימות אשר בסופגנייה רגילה. השיפורים התזונתיים הקיימים במתכון זה הוא החלפת הקמח הלבן בקמח מלא, השילוב של היוגורט התורם חלבון וסידן, שימוש ברסק תפוחי עץ במקום בשמן וכמובן החלפת הסוכר בסטיביה.

*צילום אילוסטרציה

לשם השוואה, בסופגנייה רגילה יש כ-50 גרם פחמימות. כמות זו של פחמימות מתפרקת בגוף לכ-10 כפיות סוכר (לפי החישוב של 5 גרם פחמימות = 1 כפית סוכר). 

חומרים ל-12 סופגניות:

אופן הכנה

  1. לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות.

  2. לערבב היטב את כל החומרים.

  3. לצקת את הבלילה לתבנית מאפינס משומנת קלות, עד ל-¾ גובה של כל אחד משקעי המאפינס.

  4. להוסיף כפית ריבה לייט לכל מאפינס.

  5. לאפות כ-30 דקות עד שמשחים.

חומרים

  • ½ כוס רסק תפוחים טבעי (ללא תוספת סוכר)

  • 250 גרם יוגורט 3% שומן

  • 2 ביצים טרופות

  • 6 שקיות קטנות של סטיביה

  • תמצית וניל לטעם

  • 7 כפות קמח מלא או קמח כוסמין מלא

  • שקית אבקת אפיה
     

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

1.7

שומנים (גרם)

3

חלבונים (גרם)

10

פחמימות (גרם)

92

קלוריות (קק"ל)

עינת מזור
דיאטנית קלינית, מומחית בסוכרת, 
מרכז CMD לטיפול בסוכרת 

מתכונים נוספים