logo_header

עוגיות שקדים ברוטב משמש

המתיקות של העוגיות במתכון זה מינימלית, ומקורה בשקד שהִנו אגוז מתקתק, ובגזר. את רוב המתיקות הן מקבלות מרוטב המשמש המוגש לצדן. לגיוון הוסיפו לרוטב בשעת הבישול מסמר ציפורן או תרמיל הל או שניהם, או החליפו את המשמש בתאנים מיובשות או בכל פרי יבש מתוק אחר.

דרך קלה נוספת לגיוון המתכון היא להחליף את השקדים הטחונים באגוזי פקאן, בפיסטוק, בקשיו, או בכל אגוז אחר העולה על דעתכם.

זכרו רק שיש סוגים מתוקים יותר (שקדים) ויש מתוקים פחות (אגוזי מלך).

אם אתם אוהבים את העוגיות מעט פריכות יותר, תוכלו להוסיף למתכון כף או שתיים של קמח חיטה מלא. ככל שתוסיפו ממנו יותר, כן העוגייה תהיה פריכה יותר.

זהירות, אל תחליפו את השקדים הטחונים בקמח שקדים. הוא סופח כמות רבה של נוזלים ויוצר בצק יבש מדי, שממנו אי-אפשר להכין עוגיות איכותיות.

ל-02 עוגיות:

 

 

 

 

">

המתיקות של העוגיות במתכון זה מינימלית, ומקורה בשקד שהִנו אגוז מתקתק, ובגזר. את רוב המתיקות הן מקבלות מרוטב המשמש המוגש לצדן. לגיוון הוסיפו לרוטב בשעת הבישול מסמר ציפורן או תרמיל הל או שניהם, או החליפו את המשמש בתאנים מיובשות או בכל פרי יבש מתוק אחר.

דרך קלה נוספת לגיוון המתכון היא להחליף את השקדים הטחונים באגוזי פקאן, בפיסטוק, בקשיו, או בכל אגוז אחר העולה על דעתכם.

זכרו רק שיש סוגים מתוקים יותר (שקדים) ויש מתוקים פחות (אגוזי מלך).

אם אתם אוהבים את העוגיות מעט פריכות יותר, תוכלו להוסיף למתכון כף או שתיים של קמח חיטה מלא. ככל שתוסיפו ממנו יותר, כן העוגייה תהיה פריכה יותר.

זהירות, אל תחליפו את השקדים הטחונים בקמח שקדים. הוא סופח כמות רבה של נוזלים ויוצר בצק יבש מדי, שממנו אי-אפשר להכין עוגיות איכותיות.

ל-02 עוגיות:

 

 

 

 

אופן הכנה

עוגיות

  1. חממו תנור ל-180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.

  2. קצצו את השקדים דק במעבד מזון.

  3. הקציפו את החלבונים עם המלח עד שיתקבל קצף נוקשה ומבריק והעבירו לקערה גדולה.

  4. קפלו בהדרגה, כף אחר כף, את השקדים הקצוצים לתוך קצף החלבונים, עד שתתקבל תערובת אחידה. מומלץ להשתמש לקיפול במרית גומי.

  5. צקו בעזרת 2 כפיות 20 עוגיות על התבנית, עם מרווחים ביניהן.

  6. אפו 12-15 דקות, עד הזהבה.

  7. העבירו לרשת לצינון ושמרו בכלי אטום.

  8.    רוטב

    1. בסיר בינוני שימו את המשמש, גרידת התפוז, המלח והמים והביאו לרתיחה על להבה גבוהה.

    2. העבירו ללהבה נמוכה ובשלו כ-20 דקות, עד שהנוזל יצטמצם לשליש.

    3. הסירו מהכיריים, צננו מעט וטחנו למחית נוזלית חלקה במעבד מזון.

    4. הוסיפו את הדבש, ערבבו היטב וצננו.

    5. הגישו את העוגיות עם הרוטב.

חומרים

  לעוגיות
 

  • 150 גרם שקדים מולבנים

  • 2 חלבוני ביצה בינונית

  • קורט מלח-ים

  • לרוטב

    • 7 משמשים מיובשים בייבוש טבעי,ללא סוכר, חתוכים לרבעים

    • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת

    • 1 כפית דבש

    • קורט מלח-ים
       

    • 1/3 כוס מים 

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

(מנה = 2 עוגיות + 1 כף רוטב)

104 קק"ל

קלוריות

7 גרם

פחמימות

4 גרם

חלבון

8 גרם

שומן

0 גרם

שומן רווי

2 גרם

סיבים תזונתיים

80 מ"ג

נתרן

½1 מנות שומן, ½ מנת פחמימה

תחליפים:

½ מנת פחמימה

ספירת הפחמימות:

מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק (פן הוצאה לאור / ידיעות ספרים, 2010)
ד"ר רני פולק - דוקטור לרפואה ושף בוגר הקורדון בלו שבצרפת. מומחה לבישול בריא. 
צילום: דניה ויינר
לרכישה

מתכונים נוספים