logo_header

דג סלמון ברוטב יוגורט עזים

דג סלמון עשיר בחלבון ודל בשומן, מכיל אומגה 3 המשפיעה על הפחתת הסיכון למחלות לב וירידה ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם 

440 קלוריות למנה, 0.5 מנה לפי שיטת ספירת הפחמימות.

ל-10 מנות:

">

דג סלמון עשיר בחלבון ודל בשומן, מכיל אומגה 3 המשפיעה על הפחתת הסיכון למחלות לב וירידה ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים בדם 

440 קלוריות למנה, 0.5 מנה לפי שיטת ספירת הפחמימות.

ל-10 מנות:

אופן הכנה

  1. קוצצים דק במעבד מזון גזרים, שום, בצל, סלרי, טימין ופלפל אנגלי.

  2. מניחים את הדג על יריעה גדולה של רדיד אלומיניום ומפזרים תחתיו וסביבו מלח גס, פלפל שחור, שמן זית ויין לבן.

  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.

  4. מכניסים לתוך הדג שלושת רבעי מכמות תערובת הירקות, עלי הרוזמרין, יין ושמן זית. סוגרים את בטן הדג בעזרת קיסמים.

  5. מפזרים על הדג מלח גס, את שארית תערובת הירקות, שמן זית, יין לבן ופלפל. מקשטים מלמעלה יחד עם כמה ענפי רוזמרין. עוטפים את הדג ברדיד האלומיניום ואופים בתנור שעה.

  6. בינתיים מערבבים בקערת הגשה את מרכיבי הרוטב.

  7. לפני ההגשה, מסירים בזהירות את העור העליון, מבלי לפצוע את הדג.
     

  8. מקשטים את הדג בפטרוזיליה.

הכנה מראש

  1. הכי טוב לאפות את הדג יום קודם, ולהגיש אותו קר מאד ישר מהמקרר.

  2. גם את הרוטב אפשר להכין יום מראש ולהתפנות להכנות אחרות ביום הארוחה.

חומרים

  •   דג סלמון טרי, שלם ומנוקה במשקל כ-2 ק"ג

  •   2 גזרים קלופים חתוכים גס
     

  •   2 גזרים קלופים חתוכים גס
     

  •   5 שיני שום
     

  •   1 בצל חתוך גס
     

  •   צרור עלי סלרי
     

  •   צרור עלי טימין טרי
     

  •   2 גרגרי פלפל אנגלי
     

  •   מלח גס ופלפל שחור גרוס
     

  •   6 כפות שמן זית
     

  •   1/3 כוס יין לבן יבש

  •   4-5 גבעולי רוזמרין (רק עלים)

  •   פטרוזיליה קצוצה להגשה

  לרוטב חזרת (כ-350 מ"ל רוטב):

  •   2 כפות חזרת לבנה חריפה
     

  •   1 בקבוק משקה יוגורט עזים יוגורמה
     

  •   240 ג' של המחלבה 5% שומן

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

מתוך ספר מתכונים "אוכל זה שמחה" - מאת רות משה, דיאטנית קלינית ומחנכת לסוכרת.
לרכישת הספר ומידע נוסף: 6364* 

מתכונים נוספים