logo_header

פילה בר ים פראי על קוסקוס וירקות שורש

ארוחה מושלמת בתוספת סלט ירקות ישראלי מרענן, עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חשובים.

855 קלוריות למנה, 6 מנות לפי שיטת ספירת הפחמימות.

ל-6 מנות:

">

ארוחה מושלמת בתוספת סלט ירקות ישראלי מרענן, עשירה מאוד בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חשובים.

855 קלוריות למנה, 6 מנות לפי שיטת ספירת הפחמימות.

ל-6 מנות:

אופן הכנה

אופן הכנת הציר:

  1. מנקים טוב את ההדרות, מכניסים את הראשים לתוך הסיר עם הרבה קרח ומכסים במים עד הסוף.

  2. ממתינים שהקרח יפשיר, שוטפים טוב את הראשים ושמים בסיר עם מים חדשים (המים צריכים להראות נקיים).

  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על האש. כשמגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה, כ-15-20 דקות ברתיחה עדינה ביותר (כשהרתיחה חזקה זה שובר את הג'לטין שבציר).

  4. מסננים דרך מסננת דקה או נייר סינון. הציר צריך להיות שקוף כמו מים ועדין בטעמו.

  5. הכנת המרק:

    1. מטגנים בשמן זית על אש קטנה את הבצלים והכרישה עד לשקיפות.

    2. מוסיפים את שאר הירקות והזנגוויל, וממשיכים לאדות אותם עד לריכוך חלקי של השורשים.

    3. מוסיפים את הציר שהכנו ומביאים לרתיחה עדינה.

    4. מוסיפים את שאר התבלינים והחומוס, וממשיכים לבשל על אש קטנה, כ-15-20 דקות.

    5. הרכבת המנה:

      1. את הדג עדיף להכין על הגריל, אך אפשר כמובן גם לצרוב אותו על מחבת או לאפות בתנור.

      2. מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.

      3. מניחים את הקוסקוס על הצלחת, מוזגים בנדיבות מהמרק ומניחים מעליו את הדג.

חומרים

  •  002 גר' פילה בר ים נקי מעצמות  (את הראשים לשמור לציר)

  •  007 גר' קוסקוס 
     

 מצרכים לציר הדגים:
 

  •  2-3 ראשים של דגים (עדיף דגי ים גדולים)

  •  צרור טימין
     

  •  01 יח' של פלפל אנגלי
     

  •  5 יח' עלי דפנה
     

  •  כף שמן זית

  •  מצרכים למרק הקוסקוס:
     

    •  5 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
       

    •  2 יח' כרישה חתוכות לקוביות
       

    •  סלרי אמריקאי פרוס
       

    •  שורש סלרי חתוך לקוביות
       

    •  3 גזרים פרוסים
       

    •  2 ראשי שומר פרוסים לרצועות
       

    •  1/4 כפית של זנגביל קצוץ דק

    •  צרור כוסברה
       

    •  פלפל צ'ילי שלם למי שאוהב חריפות
       

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

מתוך ספר מתכונים "אוכל זה שמחה" - מאת רות משה, דיאטנית קלינית ומחנכת לסוכרת. באדיבות השף תם קבלו, מסעדת Deca.
לרכישת הספר ומידע נוסף: 6364* 

מתכונים נוספים