logo_header

פסטה חמצמצה עם זוקיני, בזיליקום וקוביות ברינזה

המתכון הבא נותן לפסטה כיוון חדש, פחות מוכר. רובנו מכירים רטבי פסטה על בסיס עגבניות, שמנת או שמן זית ועשבי תיבול. כאן בסיס הרוטב הוא לימון, המעניק לפסטה טעם חמצמץ עדין שהולם מאוד את הפסטה המלאה. לשם גיוון אפשר להחליף את הזוקיני, בירקות אחרים שמתאים להם טעם חמצמץ, כמו קוביות קולורבי, עלי מנגולד קצוצים, או אפילו פרוסות שומר. את קוביות הגבינה ניתן להחליף ברצועות חזה עוף, או בקוביות טופו שאותן עדיף לטגן תחילה, להוציא, ולהחזיר בסוף תהליך הבישול.

משועממים מרטבי הפסטה המוכרים? עברו לבסיס לימון!

 

ל-8 מנות (מנה = 1 כוס):

 

">

המתכון הבא נותן לפסטה כיוון חדש, פחות מוכר. רובנו מכירים רטבי פסטה על בסיס עגבניות, שמנת או שמן זית ועשבי תיבול. כאן בסיס הרוטב הוא לימון, המעניק לפסטה טעם חמצמץ עדין שהולם מאוד את הפסטה המלאה. לשם גיוון אפשר להחליף את הזוקיני, בירקות אחרים שמתאים להם טעם חמצמץ, כמו קוביות קולורבי, עלי מנגולד קצוצים, או אפילו פרוסות שומר. את קוביות הגבינה ניתן להחליף ברצועות חזה עוף, או בקוביות טופו שאותן עדיף לטגן תחילה, להוציא, ולהחזיר בסוף תהליך הבישול.

משועממים מרטבי הפסטה המוכרים? עברו לבסיס לימון!

 

ל-8 מנות (מנה = 1 כוס):

 

אופן הכנה

  1. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן, סננו והעבירו לקערה.
     

  2. חממו 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית וטגנו בה קלות את השום הכתוש כ-3 דקות עד הזהבה.
     

  3. הוסיפו את הזוקיני, מלח ופלפל, והקפיצו עד הזהבה.
     

  4. הוסיפו את מיץ הלימון וקליפת הלימון והקפיצו כדקה נוספת.
     

  5. הוסיפו את הפסטה למחבת יחד עם הבזיליקום ובשלו דקה נוספת.
     

  6. תקנו תיבול בעזרת המלח והפלפל.
     

  7. צקו לצלחת הגשה ופזרו מעל את קוביות הברינזה והסוּמָק.

     

חומרים

 לפסטה:
 

  •  052 גרם פסטה פנה מקמח דורום מלא
     

  •  3 כפות שמן זית כתית מעולה
     

  •  4 שיני שום קצוצות
     

  •  6 זוקיני בינוניים מוצקים, חתוכים  לפרוסות דקות

  •  קורט מלח-ים אטלנטי
     

  •  קורט מלח-ים אטלנטי
     

  •  1/4 כפית פלפל שחור גרוס
     

  •  3 כפות מיץ לימון סחוט
     

  •  1 כף קליפת לימון מגוררת
     

  •  3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
     

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

165 קק"ל

קלוריות

26 גרם

פחמימות

7 גרם

חלבון

5 גרם

שומן

1 גרם

שומן רווי

0 מ"ג

כולסטרול

1 גרם

סיבים תזונתיים

75 מ"ג

 

נתרן   

¾1 מנות פחמימה, 1 מנת חלבון

 תחליפים

כ-¾1 מנות פחמימה

ספירת הפחמימות

מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק (פן הוצאה לאור / ידיעות ספרים, 2010)
ד"ר רני פולק - דוקטור לרפואה ושף בוגר הקורדון בלו שבצרפת. מומחה לבישול בריא. 
צילום: דניה ויינר
לרכישה

מתכונים נוספים