logo_header

סלמון עם לימון כבוש ופסטו

 

סלמון הוא דג ים הגדל במים עמוקים ולפיכך נחשב לדג העשיר בחומצת שומן אומגה 3.

כמו כן, הסלמון עשיר בויטמין B12 (חשוב עבור צמחונים שאוכלים דגים). ארגוני הבריאות ממליצים על צריכת

2 מנות דג בשבוע, עם עדיפות לדגי ים.

השילוב של הסלמון עם שמן הזית, הפסטו והלימון הופך את המנה לאידיאלית עבור הסובלים מרמות גבוהות של שומנים בדם.

*צילום אילוסטרציה

ל-4-6 מנות:

 

">

 

סלמון הוא דג ים הגדל במים עמוקים ולפיכך נחשב לדג העשיר בחומצת שומן אומגה 3.

כמו כן, הסלמון עשיר בויטמין B12 (חשוב עבור צמחונים שאוכלים דגים). ארגוני הבריאות ממליצים על צריכת

2 מנות דג בשבוע, עם עדיפות לדגי ים.

השילוב של הסלמון עם שמן הזית, הפסטו והלימון הופך את המנה לאידיאלית עבור הסובלים מרמות גבוהות של שומנים בדם.

*צילום אילוסטרציה

ל-4-6 מנות:

 

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל-002 מעלות

  2. במעבד מזון טוחנים את הלימון הכבוש ומוסיפים את יתרת המצרכים. טועמים ומתקנים את הטעמים (להוסיף עוד מלח/פלפל/שמן זית/פסטו/מים)

  3. להשרות את הדג ברוטב הנ"ל במקרר לחצי שעה לפחות או ליותר מזה (עד לשעתיים)

  4. להניח את הדגים עם הרוטב בתבנית פיירקס ולאפות בתנור 15-20 דקות

חומרים

  • 051 גרם סלמון לסועד

  • 1 צנצנת לימון כבוש של "פרג"

  • 2 כפות פסטו

  • ¼ כוס שמן זית

  • ½ כוס מים

  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

093 קק"ל 

קלוריות 

3 גרם 

פחמימות 

83 גרם 

חלבונים 

24 גרם 

שומנים

5.1 גרם 

סיבים

מתכונים נוספים