סלמון הוא דג ים הגדל במים עמוקים ולפיכך נחשב לדג העשיר בחומצת שומן אומגה 3.
כמו כן, הסלמון עשיר בויטמין B12 (חשוב עבור צמחונים שאוכלים דגים). ארגוני הבריאות ממליצים על צריכת
2 מנות דג בשבוע, עם עדיפות לדגי ים.
השילוב של הסלמון עם שמן הזית, הפסטו והלימון הופך את המנה לאידיאלית עבור הסובלים מרמות גבוהות של שומנים בדם.
*צילום אילוסטרציה
ל-4-6 מנות:
לחמם תנור ל-002 מעלות
במעבד מזון טוחנים את הלימון הכבוש ומוסיפים את יתרת המצרכים. טועמים ומתקנים את הטעמים (להוסיף עוד מלח/פלפל/שמן זית/פסטו/מים)
להשרות את הדג ברוטב הנ"ל במקרר לחצי שעה לפחות או ליותר מזה (עד לשעתיים)
להניח את הדגים עם הרוטב בתבנית פיירקס ולאפות בתנור 15-20 דקות
051 גרם סלמון לסועד
1 צנצנת לימון כבוש של "פרג"
2 כפות פסטו
¼ כוס שמן זית
½ כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
093 קק"ל |
קלוריות |
3 גרם |
פחמימות |
83 גרם |
חלבונים |
24 גרם |
שומנים |
5.1 גרם |
סיבים |