logo_header

חצילים ברוטב עגבניות

מתכון בהשראת המטבח הערבי. במקור, את הירקות לתבשיל נהגו לגדל בחצר הבית. מהגינה לסיר.

66 קלוריות למנה, 0 מנות לפי שיטת ספירת הפחמימות.

ל-4 מנות:

">

מתכון בהשראת המטבח הערבי. במקור, את הירקות לתבשיל נהגו לגדל בחצר הבית. מהגינה לסיר.

66 קלוריות למנה, 0 מנות לפי שיטת ספירת הפחמימות.

ל-4 מנות:

אופן הכנה

  1. פורסים את החצילים לפרוסות ומייבשים בשמש.

  2. עוטפים חצילים בבלילה של ביצה ושתי כפות קמח ומטגנים קלות בשמן זית.

  3. בתוך סיר שטוח מאדים שתי עגבניות מרוסקות. מתבלים עם כף פפריקה האדומה, כפית פלפל שחור ורבע כפית סוכר.

  4. כשהעגבניות מתאדות מניחים שכבה של פרוסות חצילים ומעליה מפזרים שכבה נדיבה של פטרוזליה קצוצה ושיני שום, ומעליהם עוד שכבה של חצילים ופטרוזיליה ומעליה עוד...

  5. מבשלים 01 דקות על אש קטנה עם מכסה. לבסוף סוחטים קצת לימון ומשאירים להתקרר מכוסה כעשר דקות נוספות.

חומרים

  • שני חצילים גדולים

  • שתי עגבניות גדולות

  • חופן גבעולי פטרוזיליה

  • 4-5 שיני שום

  • 2-3 כפות שמן זית

  • כף פפריקה אדומה

  • כפית פלפל שחור

  • חצי כפית מלח

  • מעט לימון

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

מתוך ספר מתכונים "אוכל זה שמחה" - מאת רות משה, דיאטנית קלינית ומחנכת לסוכרת.
לרכישת הספר ומידע נוסף: 6364*

 

 

מתכונים נוספים