logo_header

אצבעות בס במרינדה אסייתית, עטופות במנגולד קלוי

עלי מנגולד הם עלים מעולים לשמש כמעטפת, כי שטחם גדול והם מתרככים בהשריה קלה במים רותחים. לתוצר איכותי במיוחד יש לגלגל את אצבעות הדג גלגול אחד או שניים. את המנגולד שנותר עדיף פשוט לחתוך ולהשתמש בו לגלגול אצבע דג נוספת. גלגול עם מספר רב של שכבות עלול ליצור ציפוי עבה מדי, שיקהה את טעמו העדין של הדג. לעתים עלי המנגולד לא די רחבים ואצבע הדג "מציצה" מהצדדים. בעיני זה ממש לא נורא ואפילו אסתטי מאוד. את האצבעות הקלויות מומלץ להגיש עם רוטב על בסיס סויה או ג'ינג'ר.

לגיוון תנו למתכון "טוויסט" ים-תיכוני: במקום להשרות את אצבעות הדג במרינדה, הוסיפו להן עשבי תיבול קצוצים וגלגלו אותן במנגולד. רוטב ים-תיכוני מתאים הוא רוטב על בסיס טחינה, או רוטב על בסיס יוגורט כמו רוטב היוגורט הטורקי. דרך נוספת לגוון היא פשוט לצלות את האצבעות על המנגל בפעם הבאה שאתם עושים "על האש" – התוצאה מצוינת!

ל-8 מנות : 3 אצבעות דג + 1 כף רוטב:

 

">

עלי מנגולד הם עלים מעולים לשמש כמעטפת, כי שטחם גדול והם מתרככים בהשריה קלה במים רותחים. לתוצר איכותי במיוחד יש לגלגל את אצבעות הדג גלגול אחד או שניים. את המנגולד שנותר עדיף פשוט לחתוך ולהשתמש בו לגלגול אצבע דג נוספת. גלגול עם מספר רב של שכבות עלול ליצור ציפוי עבה מדי, שיקהה את טעמו העדין של הדג. לעתים עלי המנגולד לא די רחבים ואצבע הדג "מציצה" מהצדדים. בעיני זה ממש לא נורא ואפילו אסתטי מאוד. את האצבעות הקלויות מומלץ להגיש עם רוטב על בסיס סויה או ג'ינג'ר.

לגיוון תנו למתכון "טוויסט" ים-תיכוני: במקום להשרות את אצבעות הדג במרינדה, הוסיפו להן עשבי תיבול קצוצים וגלגלו אותן במנגולד. רוטב ים-תיכוני מתאים הוא רוטב על בסיס טחינה, או רוטב על בסיס יוגורט כמו רוטב היוגורט הטורקי. דרך נוספת לגוון היא פשוט לצלות את האצבעות על המנגל בפעם הבאה שאתם עושים "על האש" – התוצאה מצוינת!

ל-8 מנות : 3 אצבעות דג + 1 כף רוטב:

 

אופן הכנה

מרינדה

  1. בקערה בינונית ערבבו היטב את חומץ האורז, רוטב הסויה, המירין והשמן.

  2. הוסיפו את הפלפל האדום והג'ינג'ר וערבבו היטב.

  3.    דג

     

    1. חתכו את נתחי הפילה לאצבעות ברוחב 4 ס"מ והוסיפו למרינדה.

    2. כסו והשרו כ-03 דקות במקרר.

    3. מלאו קערה גדולה במים רותחים והשרו בה רצועת מנגולד כ-02 שניות עד שתתרכך.

    4. הוציאו את רצועת המנגולד והניחו אותה על קרש החיתוך.

    5. הניחו בקצה הרצועה אצבע דג, פלפלו והמליחו. בינתיים הכניסו רצועה נוספת לקערת המים.

    6. גלגלו את הרצועה על הדג גלגול אחד או שניים וחתכו את שארית העלה.

    7. הניחו על השארית אצבע דג נוספת ובצעו אותו תהליך, עד סיום העלה

    8. חזרו על התהליך עם שאר עלי המנגולד ואצבעות הדגים.

חומרים

למרינדה

  • 8 כפות חומץ אורז

  • 2 כפות סויה מופחתת נתרן

  • 1 כף מירין

  • 1 כפית שמן שומשום לא מזוכך

  • 1 פלפל אדום חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מקולף ומגורר

  • לדג

    • 4 פילטים של בס ים טרי ללא העור

    • (140 גרם כל אחד)

    • 8 עלי מנגולד ללא החלק הלבן, חתוכים

    • באמצע לאורכם

    • קורט מלח-ים אטלנטי

    • קורט פלפל שחור גרוס

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

56 קק"ל

קלוריות

2 גרם

פחמימות

10 גרם

חלבון

1 גרם

שומן

0 גרם

שומן רווי

0 מ"ג

כולסטרול

1 גרם

סיבים תזונתיים

168 מ"ג

נתרן

½1 מנות חלבון

תחליפים

אין צורך לספור

ספירת הפחמימות

מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק (פן הוצאה לאור / ידיעות ספרים, 2010)
ד"ר רני פולק - דוקטור לרפואה ושף בוגר הקורדון בלו שבצרפת. מומחה לבישול בריא. 
צילום: דניה ויינר
לרכישה

מתכונים נוספים