logo_header

פטריות מוקפצות עם אגוזים ושמן זית

הפטריות דלות בקלוריות ובפחמימות כך שניתן לאכול אותן באופן חופשי על מנת להגביר את תחושת השובע. על מנת להפחית את כמות הקלוריות במתכון ניתן לוותר על האגוזים. בנוסף, ניתן להחליף את אגוזי הפקאן באגוזי מלך ובכך לקבל מנה עשירה באומגה 3 מן הצומח.

*צילום אילוסטרציה

 

ל-6 מנות:

 

">

הפטריות דלות בקלוריות ובפחמימות כך שניתן לאכול אותן באופן חופשי על מנת להגביר את תחושת השובע. על מנת להפחית את כמות הקלוריות במתכון ניתן לוותר על האגוזים. בנוסף, ניתן להחליף את אגוזי הפקאן באגוזי מלך ובכך לקבל מנה עשירה באומגה 3 מן הצומח.

*צילום אילוסטרציה

 

ל-6 מנות:

 

אופן הכנה

  1. לחתוך את הפטריות לחתיכות בגודל הרצוי.

  2. לשים במחבת את שמן הזית ולהקפיץ את הפטריות עד להזהבה.

  3. להוסיף מלח/פלפל ועלי בייבי ולהקפיץ לעוד כדקה.

  4. לסגור את האש.

  5. לפזר את האגוזים ולהגיש.

חומרים

  • 2 חבילות פטריות שמפיניון

  • 2 חבילות פטריות פורטובלו

  • 1 חבילת עלי בייבי/תרד/חסה

  • מלח, פלפל

  • ¼ כוס אגוזי פקאן קצוץ

  • 3 כפות שמן זית

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

83

קלוריות (קק"ל)

2

פחמימות (גרם)

2.3

חלבונים (גרם)

7.5

שומנים (גרם)

1.2

סיבים (גרם)

עינת מזור

דיאטנית קלינית, מומחית בסוכרת,

מרכז DMC לטיפול בסוכרת

מתכונים נוספים