logo_header

רצועות סינטה עם טחינה

 

הסינטה הוא חלק רזה מאוד של הבקר ומכיל פחות מ-5% שומן, ובנוסף הוא עשיר בברזל ובויטמין B12.

שימו לב כי הערכים הם לכל המתכון.

ניתן לאכול את המנה כארוחה שלמה ל-2 אנשים ואז המנה תהיה משביעה יותר, עשירה בחלבון ודלה מאוד בפחמימות.

ניתן גם להגיש את המנה כמנה ראשונה ואז המתכון יכול להספיק ל-4-5 סועדים.

*צילום אילוסטרציה

 

 

 

 

">

 

הסינטה הוא חלק רזה מאוד של הבקר ומכיל פחות מ-5% שומן, ובנוסף הוא עשיר בברזל ובויטמין B12.

שימו לב כי הערכים הם לכל המתכון.

ניתן לאכול את המנה כארוחה שלמה ל-2 אנשים ואז המנה תהיה משביעה יותר, עשירה בחלבון ודלה מאוד בפחמימות.

ניתן גם להגיש את המנה כמנה ראשונה ואז המתכון יכול להספיק ל-4-5 סועדים.

*צילום אילוסטרציה

 

 

 

 

אופן הכנה

  1. על משטח העבודה לפלפל ולהמליח את הסינטה.

  2. בקערת ערבוב קטנה לשפוך את הטחינה והמים ולערבב עד לקבלת ממרח אחיד. להוסיף מיץ לימון לפי הטעם.

  3. במחבת פסים עם שמן זית לצרוב את הסינטה משני הצדדים.

  4. להוריד את הבשר מהמחבת ולחתוך לפרוסות דקות.

  5. להחזיר את הבשר למחבת, להוסיף את הטחינה, להנמיך את האש ולבשל עוד 2 דקות.

  6. להוסיף את עלי הבייבי, לפזר שומשום שחור ולהגיש.

חומרים

  • 100 גרם עלי בייבי שטופים

  • 150 גרם סינטה נקייה משומן

  • ופרוסה לרצועות דקות

  • 2 כפות שמן זית

  • מלח ופלפל לפי הטעם

  • ¼ כוס טחינה גולמית

  • ¼ כוס מים או יותר (לפי מידת

  • הסמיכות הרצויה לטחינה)

  • מיץ מלימון שלם

  • ½ כף שומשום שחור (לא חובה)

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

5.3

סיבים (גרם)

58

שומנים (גרם)

50

חלבונים (גרם)

10

פחמימות (גרם)

763

קלוריות (קק"ל)

עינת מזור
דיאטנית קלינית, מומחית בסוכרת, 
מרכז DMC לטיפול בסוכרת 

מתכונים נוספים