logo_header

חצילים קלויים ברוטב עגבניות ותימין

פעמים רבות, כשמכינים רוטב עגבניות, הוא יוצא מעט חמצמץ. הפתרון הנפוץ הוא להוסיף מעט ממתיק כדי לאזן את הטעם. למעשה, המרכיב החמצמץ בעגבנייה הוא הגרעינים, ורצוי להיפטר מהם מיד בהתחלה. 
עדיף לנצל להכנת הרוטב רק את החלק הבשרני, כי כך תתקבל תוצאה איכותית בהרבה.

הוציאו את הגרעינים מהעגבנייה לפני הכנת הרוטב – כך תכינו רוטב איכותי שלא יצריך תוספת מיותרת של ממתיק.

חתכו את העגבנייה לשניים, הוציאו את הגרעינים, ורק אז חתכו אותה לקוביות או רסקו אותה במעבד מזון והמשיכו בהכנת הרוטב.
להשבחת המתכון מומלץ לחתוך את החצילים לפרוסות בינוניות בעוביין. לאחר הקלייה יש לבשל אותן ברוטב העגבניות עד שרוב המים נספגים. כך יודגש הטעם הטבעי של התבשיל. הוא מצוין אגב גם אם מחליפים את החצילים בפרוסות קישואים או דלעת.

ל-8 מנות (מנה = 1 כוס):

">

פעמים רבות, כשמכינים רוטב עגבניות, הוא יוצא מעט חמצמץ. הפתרון הנפוץ הוא להוסיף מעט ממתיק כדי לאזן את הטעם. למעשה, המרכיב החמצמץ בעגבנייה הוא הגרעינים, ורצוי להיפטר מהם מיד בהתחלה. 
עדיף לנצל להכנת הרוטב רק את החלק הבשרני, כי כך תתקבל תוצאה איכותית בהרבה.

הוציאו את הגרעינים מהעגבנייה לפני הכנת הרוטב – כך תכינו רוטב איכותי שלא יצריך תוספת מיותרת של ממתיק.

חתכו את העגבנייה לשניים, הוציאו את הגרעינים, ורק אז חתכו אותה לקוביות או רסקו אותה במעבד מזון והמשיכו בהכנת הרוטב.
להשבחת המתכון מומלץ לחתוך את החצילים לפרוסות בינוניות בעוביין. לאחר הקלייה יש לבשל אותן ברוטב העגבניות עד שרוב המים נספגים. כך יודגש הטעם הטבעי של התבשיל. הוא מצוין אגב גם אם מחליפים את החצילים בפרוסות קישואים או דלעת.

ל-8 מנות (מנה = 1 כוס):

אופן הכנה

  1. תבלו את פרוסות החציל במלח ובפלפל, חממו מחבת צלעות על להבה בינונית וקלו עליה את פרוסות החציל כ-4 דקות מכל צד, עד שיופיעו פסים צרובים.

  2. צקו לסיר בינוני את השמן וחממו על להבה בינונית.

  3. טגנו קלות את השום כ-3 דקות עד שיזהיב, והוסיפו את העגבניות והפפריקה לטיגון קל בן 3 דקות נוספות.

  4. הוסיפו את המים והציר והביאו לרתיחה על להבה גבוהה.

  5. העבירו ללהבה נמוכה ובשלו 5 דקות.

  6. הוסיפו את החצילים והתימין, הביאו שוב לרתיחה ובשלו כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שכמעט כל הנוזל יתנדף.

  7. תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל והגישו חם או קר.

חומרים

  • 2 חצילים בינוניים פרוסים

  • לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

  • ¼ כפית מלח-ים אטלנטי

  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס

  • 5 עגבניות גדולות, מקולפות,

  • נקיות מגרעינים וחתוכות לקוביות

  • 1 כף שמן זית כתית מעולה

  • 2 שיני שום, קצוצות

  • 2 כפיות פפריקה מתוקה

  • 1/2 כוס מים

  • 1 כף ציר ירקות, לא חובה

  • 2 כפות תימין קצוץ

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

50 קק"ל

קלוריות

9 גרם

פחמימות

2 גרם

חלבון

1 גרם

שומן

0 גרם

שומן רווי

0 מ"ג

כולסטרול

3 גרפ

סיבים תזונתיים

75 מ"ג

נתרן

½ מנת פחמימה

תחליפים

½ מנת פחמימה

ספירת הפחמימות

מתוך הספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק (פן הוצאה לאור / ידיעות ספרים, 2010)
ד"ר רני פולק - דוקטור לרפואה ושף בוגר הקורדון בלו שבצרפת. מומחה לבישול בריא. 
צילום: דניה ויינר
לרכישה

מתכונים נוספים