מי אמר שפיצה חייבת להיות עשויה מבצק
הפיצה הזו היא תחליף מעולה, דל פחמימות לגרסה המסורתית של הפיצה - החצילים מחליפים את הבצק ואפילו לא תרגישו בחסרונו
לקראת חג הפסח הבאנו לכם מתכון בריט טעים וקליל
המתכון כולל 8 מנות ערכים תזונתיים לפי מנה 1
פורסים את החציל לפרוסות עבות, מפזרים מעל קצת מלח ונותנים לו להוציא את הנוזלים.
אחרי שנראה שיצאו הנוזלים מורחים שמן זית על הצד העליון ומכניסים לתנור ל 5-10 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב – קוצצים את העגבניות דק מאוד ומערבבים בקערה עם השום, הרסק והתבלינים.
מחממים את התערובות במחבת עם שמן זית ומביאים לרתיחה.
מכסים כל פרוסת חציל ברוטב ומעליו מפזרים בזיליקום
אחר כך מוסיפים את הפרמזן והבולגרית (לא להגזים עם הרוטב והגבינה כי זה נמס ומתפשט קצת בתנור)
1 חציל גדול
מעט מלח
2 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום גדולים חתוכים דק
2 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1/3 כוס גבינה בולגרית מגורדת
לרוטב:
3 עגבניות גדולות מקולפות
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
כף רסק עגבניות
מלח, פלפל, אורגנו וצ'ילי לפי הטעם
130 קק"ל |
קלוריות |
5 גר' |
פחמימות |
3 גר' |
חלבון |
11 גר' |
שומן |
3 גר' |
סיבים |
המתכון באדיבות עדינה בכר, דיאטנית קלינית במרכז CMD