logo_header

סלט סלק מבושל עם אורז בר ואגוזי לוז

סלט סלק מבושל עם אורז בר ואגוזי לוז
פחמימות סופגות כידוע נוזלים, תכונה המאפשרת להן לשמש "שחקן מרכזי" לא רק במטבח החם, אלא גם במטבח הקר. הוסיפו לכל סלט פחמימה מלאה, תנו לו "לשבת" כמה דקות, ושלל טעמי הרוטב ייספגו בפחמימה ויצרו טעם משובח. לפחמימה מלאה יש כאן יתרון על ה"לבנה", כי המרקם הפריך שלה מתאים להפליא לסלט. כדי לגוון את הבישול שלכם אספו רעיונות לסלטי פחמימות ממטבחים ברחבי העולם: מסלטי הקטניות של מרכז אמריקה, דרך סלטי הפסטה המלאה של ארצות הים התיכון ועד אטריות הסובה שניתן למצוא במטבח היפני.

המרכיבים (10 מנות - מנה 3/4 כוס):

">

פחמימות סופגות כידוע נוזלים, תכונה המאפשרת להן לשמש "שחקן מרכזי" לא רק במטבח החם, אלא גם במטבח הקר. הוסיפו לכל סלט פחמימה מלאה, תנו לו "לשבת" כמה דקות, ושלל טעמי הרוטב ייספגו בפחמימה ויצרו טעם משובח. לפחמימה מלאה יש כאן יתרון על ה"לבנה", כי המרקם הפריך שלה מתאים להפליא לסלט. כדי לגוון את הבישול שלכם אספו רעיונות לסלטי פחמימות ממטבחים ברחבי העולם: מסלטי הקטניות של מרכז אמריקה, דרך סלטי הפסטה המלאה של ארצות הים התיכון ועד אטריות הסובה שניתן למצוא במטבח היפני.

המרכיבים (10 מנות - מנה 3/4 כוס):

אופן הכנה

  1. שטפו את אורז הבר כמה פעמים, עד שהמים יהיו נקיים, ושימו בסיר.

  2. מלאו את הסיר במים הרותחים ובציר עד גובה 1 ס"מ מעל פני האורז.

  3. כסו את הסיר והביאו לרתיחה על להבה גבוהה.

  4. הנמיכו ללהבה נמוכה ובשלו כ-30 דקות, עד שכל הנוזלים ייספגו.

  5. תנו לאורז "לנוח" במכסה סגור עוד כ-10 דקות ואחר כך צננו.

  6. ערבבו בקערה את האורז, הסלק, הכוסברה, הנענע, האגוזים, מיץ הלימון ושמן הזית.

  7. תנו לסלט "לנוח" כחצי שעה.

  8. תקנו תיבול בעזרת מלח ופלפל והגישו עם כף יוגורט.

חומרים

לסלט:

  • 1 כוס אורז בר

  • מים רותחים לבישול אורז הבר

  • 3 כפות ציר ירקות (לא חובה)

  • 2 ראשי סלק בינוניים, אפויים,

  • מקולפים וחתוכים לקוביות

  • בנות 1 ס"מ

  • 2 כפות כוסברה קצוצה

  • 4 כפות נענע קצוצה

  • 40 גרם אגוזי לוז לא קלויים

  • ולא מומלחים,קצוצים גס

  • 2 כפות מיץ לימון

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

112 קק"ל

קלוריות

12 גרם

פחמימות

3 גרם

חלבונים

7 גרם

שומנים

1 גרם

שומן רווי

0 גרם

כולסטרול

2 גרם

סיבים תזונתיים

255 גרם

נתרן

תחליפים: 3/4 מנת פחמימה, 1/2 1 מנות שומן.
ספירת הפחמימות: כ-3/4 מנת פחמימה.  

מתכון מהספר "ליהנות מאוכל בריא" מאת ד"ר רני פולק, רופא ושף בוגר Le Cordon Blue , בהוצאת "על השולחן"

מתכונים נוספים