logo_header

אבוקדו: פרי הקסם שיכול לחולל נפלאות באיזון רמות הסוכר בדם

האם אבוקדו טוב לסוכרתיים? האם אבוקדו מוריד את רמות הסוכר בדם? האם אבוקדו משמין?

מחקר שראה אור בכתב העת לתזונה The Nutrition Journal קובע כי סוכרתיים מסוג 2 יכולים להפיק תועלת רבה מאכילת אבוקדו. הוספת אבוקדו תסייע להגביר את הרגישות לאינסולין, ואבוקדו עשוי לעזור בתהליך ההרזיה, ובהפחתת רמות הכולסטרול ובייצוב רמות הסוכר בדם.

 
מכיוון שאבוקדו מכיל כמות נמוכה של פחמימות, צריכתו לא תגרום לעלייה ברמת הסוכר בדם. אכילת אבוקדו גורמת לאדם להרגיש יותר מלא ושבע לזמן ארוך יותר.

מסקנות המחקר היו שתזונה עתירה בשומנים בלתי רוויים עוזרת לירידה במשקל וגם הרגישות לאינסולין משתפרת. 

 
זו הסיבה שאבוקדו אידיאלי לסוכרתיים מסוג 2. בנוסף לייצוב הסוכר בדם, אבוקדו גם מסייע בהורדת לחץ הדם, ובהורדת רמות הכולסטרול ובהורדת רמות הסוכר בדם.

יתרונות האבוקדו לסוכרתיים

  • לא מקפיץ את רמות הסוכר – אבוקדו מכיל כמות מועטה של פחמימה ולכן אינו משפיע על רמות הסוכר בדם. הוספה של חצי אבוקדו לארוחה אינה משפיע על רמות הסוכר בדם
  • עוזר לירידה במשקל – רבים חושבים שאבוקדו משמין ונמנעים ממנו כשהם רוצים לרדת במשקל, אבל אבוקדו בגלל השומנים שבו תורם לתחושת שובע לאורך זמן , אינו מעלה את האינסולין ותורם לירידה במשקל
  • משפר את הרגישות לאינסולין ובכך מוריד את התנגודת לאינסולין
  • מכיל המון שומנים בריאים
  • מקור טוב לסיבים תזונתיים - הממלאים תפקיד חשוב בהפחתת רמות C1A בגוף
  • מקור בריא לשומנים בלתי רוויים – ולחומצות שומן אולאיות (אומגה 9) 
  • מוריד רמות כולסטרול – חשוב ביותר לסוכרתיים שיש להם סיכון גדול יותר למחלות לב
  • מפחית רמות טריגליצרידים – בזכות החומצה האולאית הנמצאת באבוקדו

סוכרתיים וטרום סוכרתיים יודעים שאחד מאבות המזון שצריך הכי הרבה לשים אליו הן הפחמימות. ולכן אבוקדו המכיל רק 3.1 גרם פחמימות ב-100 גרם של הפרי מומלץ ביותר.

כיצד לשלב אבוקדו בתפריט לסוכרתיים?

  • בתור ממרח מעל קרקר דל פחמימה או לחם שקדים.
  • להכין תערובת של אבוקדו מעוך וביצה קשה, להוסיף קצת מלח , פלפל ושמן זית לצד סלט יכול להיות ארוחת נהדרת.
  • מילוי ירקות –אפשר למלא אבוקדו בתוך חצי פלפל, אפשר להכין חביתה ולמרוח עליה את האבוקדו , לגלגל ולחתוך כמו סושי
  • מטבל אבוקדו: 2 אבוקדו רכים, 1 עגבנייה קצוצה דק, 1 בצל סגול, קצת לימון סחוט ומלח. לערבב הכל יחד לעיסה חלקה ויש לכם מטבל נהדר שאפשר לאכול עם מקלות מלפפון, סלרי או גזר

הכניסו גיוון לארוחות

ניתן ואף מומלץ לגוון, ולשלב אבוקדו עם מזונות מעולים אחרים לסוכרתיים. למשל, להוסיף אותו לביצים מקושקשות או מעל חביתה. אפשר גם להגיש קוביות אבוקדו לצד כוס יין.

מכיוון שסיבים ושומן זקוקים לזמן עיכול ארוך יותר, מואטת גם ספיגת הפחמימות בגוף ,ומושגת תחושת שובע לאורך זמן. אז בפעם הבאה שתאכלו ארוחת בוקר, גוונו עם אבוקדו. הוא בהחלט יכול לסייע בייצוב רמות הסוכר.     

      

ערכים תזונתיים ל-001 גרם

160  קלוריות

15 גרם שומן

2.1 גרם שומן רווי

1.8 גרם שומן בלתי רווי

7 מ"ג נתרן

485 מ"ג אשלגן 

9 גרם פחמימות

מאמרים נוספים

בעידן של טכנולוגיות מתקדמות ושל תזונה מותאמת אישית, כבר לא מספיק רק לתת המלצות בסיסיות של תפריט, אלא מומלץ לחדד את ההשפעות הייחודיות של פירות ומאכלים מסוימים על הבריאות שלנו. הרימון הוא דוגמא טובה להמלצה כזו, משום שניתן לצרוך אותו ולהפיק ממנו את המיטב בדרכים שונות, לא רק בחג אלא במהלך כל השנה.

">

סגולות הרימון

בעידן של טכנולוגיות מתקדמות ושל תזונה מותאמת אישית, כבר לא מספיק רק לתת המלצות בסיסיות של תפריט, אלא מומלץ לחדד את ההשפעות הייחודיות של פירות ומאכלים מסוימים על הבריאות שלנו. הרימון הוא דוגמא טובה להמלצה כזו, משום שניתן לצרוך אותו ולהפיק ממנו את המיטב בדרכים שונות, לא רק בחג אלא במהלך כל השנה.

להמשך קריאה

ראיון עם עדינה בכר - דיאטנית קלינית ומומחית בתזונה קטוגנית

עדינה בכר, נשואה ואם לשלוש בנות, מתגוררת בתל אביב. מתמחה באיזון סוכרת, מובילה את תחום הדיאטה הקטוגנית בארץ.

להמשך קריאה
בננ היא אחד הפירות האהובים ביותר בעולם, אבל האם בננה מותרת לסוכרתיים? הכל בכתבה הבאה.

 

">

בננה לסוכרתיים

בננ היא אחד הפירות האהובים ביותר בעולם, אבל האם בננה מותרת לסוכרתיים? הכל בכתבה הבאה.

 

להמשך קריאה