אוזני המן קטוגניים

פורים כבר כאן וכולנו התחלנו כבר בהכנות למשלוחי מנות.

לפניכם מתכון קטוגני מושלם!

מרכיבים (לכ-20 מנות):

לבצק:

  • 2 כוסות קמח שקדים
  • 1/4 כוס ממתיק (סטיביה או אריתריתול)
  • 1/4 כפית מלח
  • כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה L
  • 2.5 כפות חמאה מומסת
  • 1/2 כפית תמצית וניל

למילוי:

  • 6 כפות פרג
  • 2 כפות צ׳יה
  • 3 כפות ממתיק
  • 1/2 כוס שמנת להקצפה
  • כפית גרידת תפוז

אופן ההכנה

  1. לערבב את החומרים היבשים, להוסיף את הרטובים. ללוש לבצק אחיד. לרדד בין שני ניירות אפייה. ליצור עיגולים (עם טבעת או עם כוס אספרסו).
  2. להכניס את הצ׳יה והפרג למעבד מזון
  3.  לחמם את השמנת עם הפרג הציה ויתר החומרים עד שכל הנוזלים נספגים.
  4. למלא כל עיגול במילוי, לקפל את הקצוות ליצירת משולש להדק את השוליים ולאפות ב- 180 מעלות 15 דקות בתנור שחומם מראש.

הצעה נוספת למילוי:

  • שוקולד מריר מומס בשמנת בתוספת שברי אגוזים.
  • ריבת פטל/ תותים (300 גרם פרי קפוא, חצי כוס מים, 3 כפות ממתיק, כפית מיץ לימון וכפית פסיליום- לבשל על אש קטנה עד לריכוך, למעוך בעזרת מזלג)

בתיאבון!

 

באדיבות עדינה בכר, דיאטנית סוכרת ותזונה קטוגנית