מי לא אוהב ביסקוטים? אז הבאנו לכם מתכון קל ופשוט להכנה
העוגיה המושלמת לערב ט”ו בשבט!
אז מה שחסר לכם זה רק כוס תה
300 יח'
מנה: 4 ביסקוטי
תחליפים:
1/2 מנת פרי, 1 מנת שומן, 3/4 מנת פחמימה
ספירת פחמימות : כ- 1 1/4 מנת פחמימות
כמובן ניתן להכין רק חצי מהמכמות ואז ייצאו פחות ביסקוטים :)
כל אחד יכול לשנות להוריד פירות / אגוזים אך קחו בחשבון שהערך התזונתי ישתנה בהתאם
חממו תנור ל- 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה
במיקסר עם וו גיטרה ערבבו את הקמח המלא, הקמח הלבן, הסוכר, אבקת האפייה,תחליף הסוכר והמלח
הוסיפו את התאנים, המשמשים, הצימוקים, השקדים והאגוזיםוערבבו לתערובת אחידה
הוסיפו את הביצים, החלמונים, וקליפת התפוז המגורדת וערבבו לעיסה אחידה
צרו 6 נחשים ותנו להם לנוח במקרר חצי שעה
אפו כ- 25 דק' וצננו על הרשת
עטפו כל גליל בניילון נצמד והקפיאו ל 2-3 שעות (ניתן לשמור בשלב זה במקפיא למספ' שבועות )
הוציאו מהמקפיא ופרסו דק מאוד, ליצירת 50 פרוסות מכל גליל
אפו 10 דק' נוספות עד שיזהיבו וצננו על רשת
שמרו בכלי אטום כ- 3 עד 4 שבועות
600 גר' קמח חיטה מלא (כ- 5 כוסות)
400 גר' (כ - 3 וחצי כוסות) קמח חיטה לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
4 כפות סוכר חום
תחליף סוכר באבקה שווה ערך ל4 כפות סוכר - לא חובה
קורט מלח ים אטלנטי דק
320 גר' תאנים מיובשות ללא תוספת סוכר קצוצים גס
320 גר' משמשים יבשים ללא תוספת סוכר קצוצים גס
80 גר' צימוקים מיובשים ללא תוספת סוכר
160 גר' אגזוי לוז טבעיים קצוצים גס
160 גר' שקדים טבעיים קצוצים גס
8 ביצים בינוניות+ 4 חלמוני ביצה בינונית
קליפה מגורדת של תפוז אחד
82 קק"ל |
קלוריות |
18 גר' |
פחמימות |
4 גר' |
חלבון |
4 גר' |
שומן |
0 גר' |
שומן רווי |
2 גר' |
סיבים תזונתיים |
10 מ"ג |
נתרן |
המתכון מהספר ליהנות מאוכל בריא של ד"ר רני פולק