logo_header

ביסקוטי פירות יבשים ואגוזים

מי לא אוהב ביסקוטים? אז הבאנו לכם מתכון  קל ופשוט להכנה

העוגיה המושלמת לערב ט”ו בשבט!

אז מה שחסר לכם זה רק כוס תה 

 

300 יח'

מנה: 4 ביסקוטי

תחליפים: 

1/2 מנת פרי, 1 מנת שומן, 3/4 מנת פחמימה

ספירת פחמימות : כ- 1 1/4 מנת פחמימות 

כמובן ניתן להכין רק חצי מהמכמות ואז ייצאו פחות ביסקוטים :)

כל אחד יכול לשנות להוריד פירות / אגוזים אך קחו בחשבון שהערך התזונתי ישתנה בהתאם 

 

">

מי לא אוהב ביסקוטים? אז הבאנו לכם מתכון  קל ופשוט להכנה

העוגיה המושלמת לערב ט”ו בשבט!

אז מה שחסר לכם זה רק כוס תה 

 

300 יח'

מנה: 4 ביסקוטי

תחליפים: 

1/2 מנת פרי, 1 מנת שומן, 3/4 מנת פחמימה

ספירת פחמימות : כ- 1 1/4 מנת פחמימות 

כמובן ניתן להכין רק חצי מהמכמות ואז ייצאו פחות ביסקוטים :)

כל אחד יכול לשנות להוריד פירות / אגוזים אך קחו בחשבון שהערך התזונתי ישתנה בהתאם 

 

אופן הכנה

  1.  חממו תנור ל- 180 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה

  2. במיקסר עם וו גיטרה ערבבו את הקמח המלא, הקמח הלבן, הסוכר, אבקת האפייה,תחליף הסוכר והמלח 

  3. הוסיפו את התאנים, המשמשים, הצימוקים, השקדים והאגוזיםוערבבו לתערובת אחידה

  4. הוסיפו את הביצים, החלמונים, וקליפת התפוז המגורדת וערבבו לעיסה אחידה

  5. צרו 6 נחשים ותנו להם לנוח במקרר חצי שעה 

  6. אפו כ- 25 דק' וצננו על הרשת

  7. עטפו כל גליל בניילון נצמד והקפיאו ל 2-3 שעות (ניתן לשמור בשלב זה במקפיא למספ' שבועות ) 

  8. הוציאו מהמקפיא ופרסו דק מאוד, ליצירת 50 פרוסות מכל גליל

  9. אפו 10 דק' נוספות עד שיזהיבו וצננו על רשת 

  10. שמרו בכלי אטום כ- 3 עד 4 שבועות

חומרים

  • 600 גר' קמח חיטה מלא (כ- 5 כוסות)

  • 400 גר' (כ - 3 וחצי כוסות) קמח חיטה לבן

  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה 

  • 4 כפות סוכר חום 

  • תחליף סוכר באבקה שווה ערך ל4 כפות סוכר - לא חובה

  • קורט מלח ים אטלנטי דק

  • 320 גר' תאנים מיובשות ללא תוספת סוכר קצוצים גס

  • 320 גר' משמשים יבשים ללא תוספת סוכר קצוצים גס 

  • 80 גר' צימוקים מיובשים ללא תוספת סוכר

  • 160 גר' אגזוי לוז טבעיים קצוצים גס 

  • 160 גר' שקדים טבעיים קצוצים גס 

  • 8 ביצים בינוניות+ 4 חלמוני ביצה בינונית

  • קליפה מגורדת של תפוז אחד

 

טבלת ערכים תזונתיים למנה:

!ןובאתב

82 קק"ל

קלוריות

18 גר' 

פחמימות 

4 גר'

חלבון

4 גר'

שומן

0 גר'

שומן רווי 

2 גר'

סיבים תזונתיים 

10 מ"ג

נתרן

המתכון מהספר ליהנות מאוכל בריא של ד"ר רני פולק 

מתכונים נוספים