לפניכם 31 טיפים שיסייעו לכם בהשגת המטרה:
1. הקשיבו לגופכם – למדו להקשיב לגוף שלכם ולהבין מה הוא מאותת לכם. החיבור לתחושות של הגוף יאפשר לכם לאכול על פי הצרכים האמיתיים שלכם ובכמויות הנכונות לכם. לעיתים התהליך מצריך סיוע מאיש מקצוע.
2. הציבו יעדים מציאותיים - ירידה מתונה במשקל מאפשרת התמדה ועל פי מחקרים, היא הדרך הנכונה לשמור על המשקל גם לאחר שהגענו ליעד. הציבו לעצמכם משימות אפשריות שתוכלו לעמוד בהן ואל תתפתו לדיאטות בזק, לדוגמה: הפחתת חצי ק"ג עד 1 ק"ג לשבוע היא משימה אפשרית.
4. ספרו עד 01- מחקרים מראים שהדחף ל"התקף זלילה" נמשך רק 01 דקות, ולכן, לפני שאתם נכנעים לדחף, חכו 01 דקות. ניתן לנצל זמן זה לביצוע מטלות שדחיתם, שיחת טלפון או כל פעולה אחרת שתעזור לכם לקטוע את רצף הפעולות המביא אתכם לזלילה. בדרך כלל, לאחר כ-01 דקות הדחף ייעלם כלא היה.
5. ערכו רשימות - כדי לסייע לעצמכם להישאר במסלול, תנו לעצמכם חיזוקים חיוביים. הכינו מסרים קטנים ומעצימים והדביקו על המקרר או על המראה.
6. הציבו יעד של 10% - אנשים שמתמקדים בהשגת ירידה של 10% ממשקל הגוף, הם בעלי הסיכוי הטוב ביותר להצליח. מחקרים מראים כי הפחתה של 10% ממשקל הגוף מספיקה כדי לשפר באופן משמעותי את ערכי בדיקות הדם ואת הבריאות הכללית.
7. חשבו חיובי- מומחים שמו לב לעובדה שהערכה עצמית נמוכה היא אחת הסיבות לכישלון. אמנו את עצמכם להתמקד בתכונות הטובות שלכם ובהישגים במקום בנקודות החולשה. פרגנו לעצמכם בדרכים שונות – הירשמו לחוג שחשקתם בו / קבעו פגישה עם אדם שנעים לכם לשהות בחברתו / קנו לכם דיסק עם שירים שאתם אוהבים / בגדים שמחמיאים לכם / הקפידו על מראה חיצוני שמעודד אתכם (תסרוקת / איפור).
9. אכלו מגוון - לאכול בריא ומאוזן זה חשוב, עם זאת לא ניתן כל החיים לאכול לחם קל וחסה! אפשרו לעצמכם מדי פעם לגוון את התפריט ולהכניס בו גם מאכלים שאתם אוהבים ואינם נחשבים לדיאטטיים.
01. שתו מים - בפעם הבאה שאתם חשים ברצון לנשנש או לאכול, קודם כל, שתו מים. שתיית מים גורמת לתחושת שובע ולעיתים מפחיתה את הצורך/רצון לאכול.
11. המעיטו בצריכת משקאות קלים מוגזים ומיצי פירות - משקאות אלה הם המקור העיקרי לצריכת קלוריות ריקות (קלוריות ללא ערך תזונתי). אם אתם באמת צמאים, שתו מים או תה ממותק בממתיק טבעי כמו הסטיביה.
21. אל תנשנשו – תאכלו והימנעו מאכילה כבדרך אגב, בעמידה, מתוך הסיר או על צלחת ליד המחשב. אכלו בצורה מסודרת וללא הסחות דעת. כך תוכלו לבקר את כמות ואיכות המזון שתאכלו.
מאת עינת מזור בקר, דיאטנית קלינית מומחית לסוכרת במרכז CMD לטיפול בסוכרת
כאשר מדברים על חופשת הקיץ, אנחנו יוצאים מתוך הנחה שבימי השבוע הרגילים, אתם כבר נמצאים במודעות מלאה לצורך בשיפור איכות החיים שלכם, אתם מזהים את הרגעים הקריטיים בחייכם שדורשים תשומת לב מיוחדת, עובדים על שינוי הרגלים, יש לכם הערכה ברורה של היכולות שלכם, והבנה טובה כיצד הסביבה הקרובה אליכם משפיעה עליכם בשמירה על אורח חיים בריא.
הטיפים הבאים יכולים לסייע לכם לעבור את תקופת החגים שמחים, מאוזנים מבחינת רמות הסוכר ויציבים במשקל
אחת המצוות בפסח היא שתיית ארבע כוסות של יין, אך מה עושים עם זה חולי סכרת בליל הסדר? כיצד ניתן לשתות יין בצורה אחראית?