בעונות המעבר ובמיוחד באביב ניתן לראות הרבה אנשים הסובלים מאלרגיות שונות, כמו כן, סימפטומים כמו כאבים נוירופתיים בסוכרתיים יכולים להחמיר בשינויי מזג האוויר. כדי להקל על סימפטומים אלו, מומלץ לחזק ולשמור על הגוף בחורף ולהתאים את צריכת המזון והלבוש שלנו לפי שינויי מזג האוויר המשתנים יום יום באביב.
הרפואה הסינית מדגישה את חשיבות מניעת מחלות. בכתבים הקלאסיים אשר נכתבו לפני אלפי שנים נמצאות הנחיות רבות לקיום אורח חיים בריא, מתוך ההבנה שעדיף למנוע מחלה מאשר לרפא אותה.
עונת האביב, מתאפיינת בפריחה, נביטה, צמיחה והבשלת פירות. זאת עונה של התחדשות, התחלות חדשות. בעונת האביב החיות מקיצות משנת החורף שלהן, מעמידות צאצאים והעולם כולו פורח ומתחדש. זה קורה אחרי החורף, אחרי ההתכנסות שלנו ושל הטבע, "אגירת כוחות" שאנו צריכים לעשות בעונת החורף. אם נתבונן על גוף האדם, נראה תהליכים מקבילים, האביב והקיץ מתאפיינים בהרבה תנועה ועשייה, בהן אנו מנצלים את שעות האור הרבות לפעילויות מגוונות.
יחד עם זאת, בעונת המעבר ובמיוחד באביב ניתן לראות הרבה אנשים הסובלים מאלרגיות שונות, כמו כן, סימפטומים כמו כאבים נוירופתיים בסוכרתיים יכולים להחמיר בשינויי מזג האוויר המגיע בעונות המעבר. לכן בכדי להקל על סימפטומים אלו, מומלץ לחזק ולשמור על הגוף בחורף ולהתאים את צריכת המזון והלבוש שלנו לפי שינויי מזג האוויר המשתנים יום יום באביב.
מזון המומלץ לאכול בעונת האביב הינו: מזונות ותבלינים חריפים, חמוצים ומעט מתוקים כגון: ג'ינג'ר טרי, קימל, בזיליקום, שומר, שמיר, בצל ירוק, עירית, רוזמרין ועלי דפנה. נבטים מסוגים שונים, עלים ירוקים טריים, המבטאים את צמיחתו ופריחתו של הצמח בעונת האביב מתאימים לגופנו בעונה זו.
מכיוון שעונת האביב קשורה בהתחדשות ופריחה, מומלץ לאנשים הסובלים מלחץ דם גבוה, עודף שומנים בדם, עודף משקל, עייפות, סוכרת, דלקות פרקים ועוד, לבצע ניקוי של הגוף (חשוב לעשות זאת בתאום עם איש מקצוע מוסמך, כך שהתזונה תהיה מותאמת לכל אדם לפי צרכיו) מזונות נפוצים בתהליך ניקוי הגוף: שעועית מש, סלרי, מלפפון, חסה, אצות, טופו, דוחן, מזונות העשירים בכלורופיל (עשב חיטה, עשב שעורה, אצה ירוקה – כחולה, אצת כלורלה) סלק ופטריות.
שיטות ההכנה המומלצות: הכנת המזון צריכה להיות קצרה ופשוטה, הקפצה ואידוי של המזונות.
הנבטת זרעים, קטניות ודגנים. כיצד מנביטים?
משרים את הקטנייה שברצוננו להנביט במשך 12-24 שעות בקערת מים, מניחים במסננת ומרטיבים את הזרעים מספר פעמים ביום, לכל זרע יש הוראות מעט שונות, מומלץ לעיין בשיטה לפני ההכנה. את המזון המונבט ניתן להקפיץ קלות במחבט או לאכול אותו חי.
מאת נדב סגמן, מומחה לרפואה סינית, מרכז DMC לטיפול בסוכרת
תקופת האביב הקרבה משרה תחושה של התחדשות בכל תחומי החיים, כמו גם במראה החיצוני שלנו. כתקופת ביניים לפני הקיץ, האביב הוא הזדמנות מצוינת להיפטר מעודפי המשקל שצברנו בחורף ולחזור לגזרה הקודמת שלנו או לאמץ גזרה חדשה ומחוטבת.
הקיץ מגיע וכבכל שנה מקפיאי הסופרים והקיוסקים עמוסים בארטיקים מכל הסוגים, גדלים, צורות וצבעים. הסברה המוטעית היא שארטיקים נאכלים בעיקר על ידי ילדים. בפועל, אנשים בכל הגילאים אוכלים ארטיקים כיוון שהם מרעננים וזמינים בכל מקום בעונה זו. בואו נעשה סדר במדפי הארטיקים ונכיר אותם לעומק
חם......יותר חם.....לוהט. כולנו רוצים לצאת לחופשה בארץ או בחו"ל, לצאת מהשגרה, "לתפוס ראש" ולמלא מצברים. גם אם אנו רוצים להשאיר את הדאגות במקום אחר ולברוח, אנחנו חייבים להיזהר ולשמור על כללי בטיחות כדי שנוכל לעבור את הקיץ בשלום.