תשרי הוא חודש עמוס בחגים וזו הזדמנות נהדרת להיפגש עם המשפחה והחברים סביב שולחן החג. לפני שנעבור לאווירת החג, הכנו לכם מספר טיפים לתכנון נכון של ארוחות החג, שיעזרו לכם להישאר מאוזנים בתקופה זו
חג הפסח יכול להוות אתגר תזונתי ייחודי בעיקר לסוכרתיים בשל תחליפי החמץ השונים, אשר ברוב המקרים עתירי פחמימות
בכתבה הבאה נעשה לכם סדר באיזו צורה עדיף לאכול מהפירות היבשים וממה מומלץ להימנע.
הסגר הממושך לאורך תקופת חגי תשרי גרם למצב של חוסר ודאות אצל רבים מאיתנו, אך בעיקר בקרב ציבור הסוכרתיים שחוששים מפגיעה באיזון רמות הסוכר שלהם, בייחוד כשאין עדיין מועד מדויק להסרת הסגר
יום הכיפורים, אחד הימים החשובים ביותר ביהדות, המתאפיין בשמירה על צום של כ-52 שעות
הטיפים הבאים יכולים לסייע לכם לעבור את תקופת החגים שמחים, מאוזנים מבחינת רמות הסוכר ויציבים במשקל
בעולם המהיר שבו אנו חיים, רבים מאיתנו צורכים מזון בהתאם למסגרת הזמן שלנו. צריכת המזון משתנה בשל עומס משימות ובשל אילוצי זמן הקשורים למחויבויות אישיות ומקצועיות, שמשפיעה כמובן על בריאותנו
תקופת האביב הקרבה משרה תחושה של התחדשות בכל תחומי החיים, כמו גם במראה החיצוני שלנו. כתקופת ביניים לפני הקיץ, האביב הוא הזדמנות מצוינת להיפטר מעודפי המשקל שצברנו בחורף ולחזור לגזרה הקודמת שלנו או לאמץ גזרה חדשה ומחוטבת.
שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא ואתו שלל מנהגים ומצוות אשר עלולים להוציא אותנו מאיזון ולגרום לעלייה במשקל.
בואו נשים את הדברים על "שולחן הסדר". מלבד היותו חג האביב, החירות ופסק זמן ארוך יחסית מהלימודים והעבודה, פסח ככל החגים ואף באופן מיוחד, מהווה מקור למתחים ולחץ. כידוע, מתח נפשי הינו מזיק לבריאות, בין היתר לרמות הסוכר שלנו.
אחת המצוות בפסח היא שתיית ארבע כוסות של יין, אך מה עושים עם זה חולי סכרת בליל הסדר? כיצד ניתן לשתות יין בצורה אחראית?
לאחר שנה ארוכה שבה התמודדנו עם מגפת הקורונה ועם מצב ביטחוני לא פשוט, סוף סוף הגיעה עונת הקיץ
כאשר מדברים על חופשת הקיץ, אנחנו יוצאים מתוך הנחה שבימי השבוע הרגילים, אתם כבר נמצאים במודעות מלאה לצורך בשיפור איכות החיים שלכם, אתם מזהים את הרגעים הקריטיים בחייכם שדורשים תשומת לב מיוחדת, עובדים על שינוי הרגלים, יש לכם הערכה ברורה של היכולות שלכם, והבנה טובה כיצד הסביבה הקרובה אליכם משפיעה עליכם בשמירה על אורח חיים בריא.
הקיץ מגיע וכבכל שנה מקפיאי הסופרים והקיוסקים עמוסים בארטיקים מכל הסוגים, גדלים, צורות וצבעים. הסברה המוטעית היא שארטיקים נאכלים בעיקר על ידי ילדים. בפועל, אנשים בכל הגילאים אוכלים ארטיקים כיוון שהם מרעננים וזמינים בכל מקום בעונה זו. בואו נעשה סדר במדפי הארטיקים ונכיר אותם לעומק
בעונות המעבר ובמיוחד באביב ניתן לראות הרבה אנשים הסובלים מאלרגיות שונות, כמו כן, סימפטומים כמו כאבים נוירופטיים בסוכרתיים יכולים להחמיר בשינויי מזג האוויר. כדי להקל על סימפטומים אלו, מומלץ לחזק ולשמור על הגוף בחורף ולהתאים את צריכת המזון והלבוש שלנו לפי שינויי מזג האוויר המשתנים יום יום באביב.